Familie Monteci RighettiFAMILIE
Al vier generaties wijnbouwers en wijnmakers hebben hun lot verbonden aan dit vruchtbare en gulle land: de Valpolicella. De jongste telgen van de familie Righetti – Giannantonio, Gianluigi, Leonilda en Elisabetta – hebben de passie en liefde voor dit werk doorgekregen van hun ouders Giovanni en Dalia. Voortdurend vervolmaken zij de klassieke Valpolicella wijnen, met een sterk en vastberaden eigen karakter.

WIJNEN
Amarone Classico della Valpolicella, Bardolino Classico, Lugana, Pinot Grigio delle Venezie, Spumante Bellebolle Brut, Spumante Bellebolle Rosè, Valpolicella Classico Superiore Ripasso, Valpolicella Classico, Valpolicella Classico Superiore.

FILOSOFIE
De filosofie van Monteci op wijnproductie berust op twee belangrijke principes: de eerste is het gebruik van uitsluitend de hoogste kwaliteit druiven. Verkregen door een optimaal beheer van de wijngaarden en een strenge selectie van de druiven, die zorgt voor een lage opbrengst per wijnstok, waardoor de kwaliteit en de geur van de druiven verbetert. Het tweede aspect is de manier van wijnproductie. De traditionele methode van het laten indrogen van de wijndruiven zijn geïntegreerd met de meest moderne vinificatie technieken. Aan dit perfecte ‘huwelijk’ wordt authenticiteit, enorme passie, professionaliteit en jarenlange ervaring toegevoegd aan de wijnen.

WIJNKELDERS
Monteci maakt zijn wijnen op twee locaties. De eerste is in Fumane in het hart van de Valpolicella. De tweede cantina bevindt zich in Arcè di Pescantina. Beide locaties zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, maar met respect voor traditionele productie en veroudering van wijnen. In Arcè is tevens het historische hoofdkantoor van de onderneming gevestigd. Hier worden de wijnen gerijpt, gebotteld en opgeslagen.

MonteciWAAR
Azienda Vitivinicola Monteci
Via S. Michele, 34, Pescantina (VR)
T: +39 045 7151188
E: info@monteci.it
W: Monteci.it
F: Facebook Monteci

Wine Shop Monteci Gardameer
TIP Voor meivakantiegangers aan het Gardameer!
Via Gardesana 21, 37017 Lazise (VR)
T: +39 045 7580411
F: Facebook Monteci Gardameer

 

Share