€ 8,50

Bodem: kalkhoudende grond.
Leeftijd en ligging van de wijngaarden: de jongste wijngaarden liggend in het gebied “Cesolina”.
Wijngaarden: authentieke wijngaarden van Valpolicella, Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara, beplant met een dichtheid van 330 wijnstokken/ha in pergola-getraind systeem, dat typisch is voor de Valpolicella.
Productie per ha: 100q/ha.
Oogst en vinificatie: na handmatige oogst, traditionele vinificatie met zachte persing van de druiven gevolgd door een maceratie op de schil met dagelijkse remontages (overpomping van de most) om alle geuren, parfums en kleuren te extraheren die typisch zijn voor deze wijn.
Fermentatie in stalen tanks.
Kleur: robijnrode kleur met rode tinten.
Boeket: Valpolicella is een hartverwarmende wijn met fruitige frisse winnende aroma’s die doen denken aan rijpe kersen en de donkere bloemen zoals de viooltjes.
Neus: aangenaam fruitig en hartig met een interessante zuurgraad en een harmonieuze nasmaak van amandel.
Voedingssuggesties: ideale wijn voor heerlijke en eenvoudige dagelijkse consumptie.
Serveren: gekoeld (18°C) in grote glazen.

DATA SHEET Valpolicella La Cesolina-EN

Share