Valpolicella

9,50

De Valpolicella Classico Superiore wordt geproduceerd uit druiven die exclusief zijn geselecteerd in het klassieke Valpolicella-gebied, dat het oudste en meest historische is. De oogst vindt plaats van half september tot eind oktober en de druiven worden zorgvuldig met de hand geselecteerd in de wijngaarden. De trossen rusten 40 dagen in speciale dozen in grote geventileerde ruimtes die speciaal voor de droogfase zijn bedoeld. Tijdens de eerste dagen van november vindt het persen en de daaropvolgende gisting plaats. Daarna wordt de wijn gerijpt geurende maar liefst 12 maanden uitsluitend op eikenhouten vaten. Kenmerkend is de karakteristieke robijnrode kleur; een intens en aanhoudend boeket, met fruitige tonen van kersen en pruimen, viooltje en kruiden met hints van zwarte peper en vanille. De smaak die het kenmerkt is fris en fruitig, evenwichtig met een elegante structuur, zeer aangenaam dankzij de perfecte harmonie tussen zuurgraad en tannine.

 

Share