Deze wijn komt van wijngaarden in het gebied “Cesolina”, waar de jongste wijngaarden groeien op kalkhoudende grond. De authentieke wijngaarden van Valpolicella, Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara hebben een dichtheid van 330 wijnstokken per hectare in een pergola-getraind systeem, wat kenmerkend is voor Valpolicella.

Na handmatige oogst wordt de wijn op traditionele wijze gemaakt met zachte persing van de druiven en een maceratie op de schil, gevolgd door dagelijkse remontages om alle typische aroma’s, smaken en kleuren van deze wijn te extraheren. De fermentatie vindt plaats in stalen tanks.

Valpolicella La Cesolina heeft een robijnrode kleur met rode tinten en een fruitige en frisse geur van rijpe kersen en donkere bloemen, zoals viooltjes. De smaak is hartig met een interessante zuurgraad en een harmonieuze nasmaak van amandel. Deze wijn is ideaal voor dagelijks gebruik en kan het beste gekoeld (18°C) worden geserveerd in grote glazen.

Bekijk hier de DATA SHEET van Valpolicella La Cesolina in het Engels.

Share